Thaiföldi látnivalók,jellegzetességek,thaiföldi látványosságok.Thaiföld bemutatása.

A Thaiföldi Királyság Földünk egyik legegzotikusabb országa és ezért délkelet - ázsia turisták által legkedveltebb országa. Aki már járt Thaiföldön minden bizonnyal  újra és újra vissza vágyik, hiszen itt minden megtalálható ami egy tökéletes nyaraláshoz  szükséges. A Thaiföldi utazásunk során megismerkedhetünk a keleti kultúrával a buddhizmus rabul ejtő varázsával,elbűvölő építészeti remekekkel Dél Thaiföldön,a vakítóan fehér homokú tengerpartok paradicsomi hangulatot idéznek,míg Észak-Thaiföldön a káprázatos hegyek, és a lábuknál elterülő rizs ültetvények látványa ejt minden arra tévedő világjárót rabul.Segítségünkkel jóval olcsóbban juthat el Thaiföldre Ázsia szívébe,illetve sokat spórolhat az utazási költségein.Azoknak akik tengerparti nyaralásra vágynak javasoljuk Phuket,vagy Krabi térségét illetve Koh Samuit és a közelében elhelyezkedő gyönyörű szigeteket.Akik a városi nyüzsgésre vágynak,az utcai forgatagokon szeretnének olcsón vásárolni,vagy nagyon különleges épületeket, meseszép parkokat szeretnének megcsodálni, azoknak elsősorban Thaiföld fővárosát:Bangkok-ot,illetve Chiang Mai-t és Chiang Rai-t javasoljuk.Thaiföld fővárosa Bangkok,több mint 14 millió embernek ad otthont,és egzotikumával igen nagy számban vonza magához a turistákat.Rengeteg látogatót inkább a tengerpart közelsége vonz, mintsem a zajos, a szmogos városok látványa.Thaiföld  meseszép, vakító fehér homokos, pálmafás  partszakaszokban is bővelkedik. Több száz elbűvölő sziget emelkedik ki a tengerből melyek csak a felfedezőikre várnak.

Gondolta volna?Kevesebb, mint 200.000 forintból két hétig nyaralhat Thaiföldön és ebben az összegben a repülőjegy, a szállás és az étkezés is benne van? Most egy dokumentum lehet az Öné, melynek segítségével pénzt spórolhat meg Ázsiában Thaiföld,Hong Kong,Malajzia, Szingapúr vidékein! Nyaraljon olcsóbban! Látogasson el a web boltunkba.

Thaiföld általános tájékoztató,Thaiföld területi jellemzői,népessége,időzónája,fővárosa.

Thaiföld hivatalos neve 1949.május 11-ig Sziám (thai: สยาม) volt, jelenlegi neve Thaiföldi Királyság (thai: ราชอาณาจักรไทย)
Az ország államformája, alkotmányos monarchia, az uralkodó király Bhumibol Aduljadezst (IX. Ráma) akit óriási tisztelet övez egész Thaiföldön,ezért az uralkodó kritizálása, sértegetése nagyon durva bűncselekménynek számít,igen komoly büntetésre számíthat aki ilyennel próbálkozik.

Thaiföld himnusza a Phleng Csat(thai: เพลงชาติ),1939.12.10.-én vált hivatalossá.Thaiföld himnuszának letöltése.

Thaiföld területe 513.520 négyzetkilométer,a lakóinak száma több mint 65 millió, a lakosok vallása többnyire buddhista.

Thaiföld délkelet-ázsiai ország.Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), északon Myanmar (régi nevén Burma) nyugaton pedig az Andamán-tenger  határolja.

Thaiföld fővárosa  1782 óta Bangkok,mely az ország legnagyobb városa is egyben.Bangkok,thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa,thai: บางกอก) az egyik leghosszabb nevű város.

Thaiföldön a hivatalosan beszélt  nyelv a Thai, az általánosan beszélt idegen nyelv pedig az angol.

Hivatalos pénznem: Thai Bath (THB),a mai hivatalos HUF-THB közép árfolyam az oldalainkon megtalálható.

Az időeltolódás: (GMT+7) Magyarországhoz képest hat , illetve nyáron öt óra. A dátumozást vegyesen használják. Az éveket Buddha i.e. 543-ban bekövetkezett halálától számítják, tehát hivatalosan

Thaiföld nemzetközi hívószáma: +66

Thaiföld éghajlata, időjárása:A Magyarországi időjárástól jelentősen eltér Thaiföld időjárása.Thaiföldön csak három évszak különböztethető meg.A kissé hűvösebb, a november és február közötti időszak az egyik. Ez talán a legmegfelelőbb időszak a Thaiföldi utazás számára, ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb, a páratartalom kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, így kevesebb a felhőszakadás, a hőmérséklet 29 C körül alakul. A melegebb és szárazabb évszak márciustól június közepéig tart, amikor is a higanyszál akár 35-42 C között is mozoghat. Majd ezt követi az esős monszun időszak június végétől egészen november elejéig, ilyenkor sajnos súlyos áradások is bekövetkeznek Thaiföld szerte. Ilyen árvíz volt 2011-ben Thaiföld több területén is.

Beutazási feltételek: A magyar állampolgárok Thaiföldre történő beutazása vízum mentes ,a thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól.
Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, melyet állampolgáraink a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetnek. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön.

Célszerű mindig az  indulás előtt tájékozódni a külügyminisztérium honlapján http://www.kulugyminiszterium.hu az aktuális beutazási feltételeiről és az odautazás lehetséges kockázatairól. 

Thaiföld nemzei ünnepei,thaiföldi nemzeti rendezvények,thaiföldi fesztiválok jellemzői.

Thaiföld Ázsia legegzotikusabb,legszórakoztatóbb országa.A thai emberek fesztiválokkal, látványos ünnepi programmokkal töltik ki a szabad idejüket és csalogatják Thaiföldre a szórakozni vágyó embereket.A thai -ok vidám, színpompás ünnepei,megemlékezései fennkölt, buddhista szertatrtásai rendszeresek.A thaiföldi ünnepek, fesztiválok között vannak olyanok, amelyeket mindig ugyanabban az időben tartanak,elsősorban ezek a buddhizmussal kapcsolatos események,amiket a Hold-naptár határoz meg.

Makha Bucha, illetve a Magha Puja thaiföldi ünnepet februárban, mindig teliholdkor tartják.Ezen az napon naplemente után Thaiföld buddhista templomaiban, füstölőket, gyertyákat gyújtanak és körmeneteket járnak, így adnak hálát Buddhának a tanaiért. Ez a nagyon fontos ünnep Buddha megvilágosodása utáni kilencedik hónaptól ered,amikor 1250 tanítványának tartott beszédet. Makha Bucha idején ennivalót osztanak,a fogságban tartott állatokat pedig kiengedik,a szórakozó helyek zárva tartanak és alkoholt sem árulnak, éjszaka a gyertyák fénye ragyogja be egész Thaiföldet.

Songkran,a thai újév ünneplését április 13-tól tartják kifulladásig. A kifulladásig,szó szerint értendő mert ez az ünnep valójában egy „beteg” party,a világ legnagyobb vízi háborúja.Songkrant szárazon megúszni szinte lehetetlen,ilyenkor elszabadul a pokol, illetve a folyadék minden formája.Víz,alkohol,hintőpor lepi el Thaiföld utcáit. és az üneplők testét.Boldog-boldogtalan locsol, spriccel, fröcsköl.

Visakha Bucha, Visakha Puja ünnepet májusban,telihold napján tartják. Ez az legnagyobb, legfontosabb buddhista ünnep. Ezen a hármas ünnepnapon, Buddha születéséről,megvilágosodásáról és haláláról emlékeznek meg Thaiföld szerte.Buddha vándorolt ​​egyik helyről a másikra,hogy minnél több ember számára elérhetővé tegye a  tanításait,majd szét küldte a követőit, tanítványait,hogy ők is széles körben terjesszék el a tanait. Az UNESCO 1999-ben aVisakha Bucha ,Visakha Puja napot a "Világörökség Napja" -ként elismerte.

Őfelsége a Királynő születésnapját ünneplik augusztus 12.-én. A királynő magas életkora,a királyéhoz hasonlóan egyedülálló az uralkodók körében.Ez a születésnap nagy jelentőségű, országos esemény, az ünnepségek  központja Bangkok.Az épületeket ekkor csodálatosan díszítik fel, és éjszaka  ki is világítják. Sirikit királynő születésnapja egyben az anyák napja is a buddhista országban.

A thai emberek egyéb ünnepei.Egyéb thaiföldi ünnepek.Fesztiválok Thaiföldön.

Rizs vetés, szántás napja,ez a thai gazdák életében egy nagyon fontos nap, valójában két ünnep egyben.Az ünnepet május elején tartják ez a hivatalos kezdete a rizs ültetési szezonnak.A növények áldást kapnak annak érdekében,hogy gyorsan és egészségesen fejlődjenek,és bő termést hozzanak.

Rakéta fesztivál  a Boon Bang Fai, ezt az ünnepséget Thaiföldön május második hétének végén rendezik.A legnagyobb ünnepséget a Thaiföld észak keleti részén Yasothonban tartják.A monszun beköszönte előtt a falvak lakói érdekes rakétákat lövöldöznek az ég felé,így fohászkodnak a tűz szerető  Eső Istenhez azért, hogy bőséges csapadékot  adjanak az év rizstermelésének. A rakéták látványa,hangja mellett szépségverseny,tánc,különböző bemutatók tarkítják a mulatozást.A falusiak,a szerzetesek és a tudósok is serénykednek, hogy a rakéták tökéletesen működjenek. Általában a rakéta  25 kg puskaport tartalmaz és ideális esetben 9 méter hosszú.Ez az utolsó pihenési lehetősége a thai gazdáknak mielőtt megkezdődnek a fárasztó munkák a rizs földeken.

Ok Phansa és Thot Kathin ünnepet októberben tartják,az esős időszak végén.Ilyenkor Thaiföld szerte a szerzeteseknek ruhákat, ajándék tárgyakat adnak.Az ünnep felvonulásokkal veszi kezdetét.

Vegetáriánus fesztivál szeptember végén,október elején van. Thaiföldön tartják a hús, alkohol és testiség mentes fesztivált. Az esemény kilenc napig tart, a részvevőknek önmegtartóztatást kell gyakorolniuk és sok előírást kell betartaniuk, az önsanyargatás is a részvételi feltételek közé tartozik. A parádé látványosságai közül kiemelkedik,amikor a résztvevők mindenféle éles tárgyal szúrják át az arcuk, és ettől sokszor vérezni kezdenek. Úgy hiszik hogy ez megtisztítja a lelküket.Habár ez nagyon látványos fesztivál de a gyengébb idegzetűeknek nem javasolt a megtekintése.

Long Boat Racing fesztivált szeptemberben vagy októberben tartják többek közt a Nan folyón.Egy hagyományos thaiföldi sport esemény melyet minden évben a thai buddhista böjti időszak egyik napján szerveznek amikor a folyók víz állása a legmagasabb. A fesztivál ott kerül megrendezésre ahol nagy folyó halad el,mint például Phisanulok tartományban, Phichit tartományban Ayutthaya tartományban,Pathum-Thani tartományban a Chao-Phraya folyón.

Loi Krathong Thaiföld egyik legjelentősebb, és legromantikusabb ünnepe. Minden évben novemberben a 12. hold hónapban az  új holdévet ünneplik ezen a csodálatos rendezvényen. Loi Krathong jelentése:víz felszínén úszó tutajok.Loi Krathong alkalmával a vízek úrnőjének mutatnak be áldozatot ,engesztelésül banánfa törzséből és leveleiből készült pici csónakokat,ezeket hívják a thai emberek Krathongnak. A kis hajócskákba virágot,gyertyát,füstölőt és pénz érmét is helyeznek.A vízre engedés előtt a szerzetesekkel meg is szokták áldatni a Krathongokat.A thaiföldi emberek szerint így a víz lelke elmossa az előző évek bűneit. Ezen az ünnepen a szerelmes párok,a szokás szerint, együtt indítják útjukra a kis csónakokat a hosszan tartó szerelmi kapcsolatukért. Talán egy kicsit olyan ez az ünnep mint nálunk a szerelmesek Valentin napja,viszont ez sokkal romantikusabb.Ilyenkor elbűvölő látványt nyújt a sok kis világító csónak csillogása,Thaiföld folyóin.

Elefánt felvonulást,évente,november harmadik hetében tartanak
Thaiföld északkeleti részén,Surinban 100 elefántot vonultatnak fel ezen a népszerű eseményen.A behemót sztárok megmutatják az intelligenciájukat,erejüket,szelídségüket és engedelmességüket.
Sor kerül egy középkori,háborús elefántparádéra is.Népitáncosok színesitik a hatalmas állatok vonulását.

Kwai folyó hídjának hete november végén,december elején van.
Az ország nyugati részén,Kanchanaburi-ban ünneplik.A világhírű hídnál látványos, izgalmas hang- és fényjáték előadást tartanak. Megtekinthetünk régészeti és történelmi kiállításokat, mozgalmas előadásokat.Látható a II.világháborúban használt gőzmozdony is.

Őfelsége a Király születésnapja december 5.-ére esik, ilyenkor
egész Thaiföldön ünnepelnek. Az ünnepség központja: Bangkok.
A hivatalok, a kormány épületei és házai feldíszítve és fényben úszva pompáznak,Bangkok a fények városává válik.Csodálatos látvány!

Thaiföldi vámszabályok,illem szabályok.Thaiföldi ünnepnapok pontos dátumai.

A vámszabályok Thaiföldön nagyjából megegyeznek az Európai Uniós szabályokkal, de bizonyos áruk kivitele korlátozás alá esik illetve külön engedélyhez kötött. Ilyenek pl. a Buddhát ábrázoló alkotások és az értékes műtárgyak. A 10.000 USD-nál nagyobb összegű készpénz bevitelét be kell jelenteni.Az érkezéskor minden beutazónak ki kell(ene) tölteni a beutazási űrlapot és egy vámáru nyilatkozatot, amin be kell(ene) jelenteni a bevitt műszaki cikkeket (fényképezőgép, videokamera, laptop stb.) valamint az ékszereket.

Illemszabályok Thaiföldön: a trópusi klíma miatt a könnyed öltözködés elfogadott majdnem minden alkalomra. Thaiföldön a templomokba belépéskor a cipőt le kell venni.A Thai királyi családdal kapcsolatos bármilyen negatív, sértő  megjegyzéstől tartózkodni kell. Thaiföldön nem illik valakinek a fejét megsimogatni és lábfejünket, talpunkat a másik felé mutatni.

2017. évi thai ünnepnapok összefoglalva:

 • január 1. – újév
 • február/március – Magha Puja, Buddha megvilágosodása
 • április 6. – Csakri-emléknap, az alapító I. Ráma ünnepe
 • április 13-15. - Thai újév
 • május 1. - A munka ünnepe
 • május 5. – IX. Ráma (Bhumibol ) megkoronázásának napja
 • augusztus 12. – Szirikit királynő születésnapja, anyák napja
 • október 23. – Csulalongkorn-nap, V. Ráma halálának napja
 • december 5. – IX. Ráma születésnapja (*1927)
 • december 10. – Az alkotmány napja
 • december 31. – Szilveszter
 • Ezeken a napokon a magyarországi konzulátus zárva tart.
Thaifölddel kapcsolatos egyéb érdekességek, a thai lányok és a ladyboyok.

A thai lányok:A lányok nagy része az alap természetüknél,illetve a neveltetésüknél fogva nagyon szerény és nagyon visszahúzódó.A thaiföldi utazás során tapasztalható, hogy a lányok még fürdőruhát sem nagyon vesznek fel,és többnyire a kihívó öltözetet is kerülik, mások előtt általában nem csókolóznak, barátjuk kezét sem fogják meg.Thaiföld turista paradicsomaiban így a phuketi Bangla Road környékén dolgozók sem tartoznak a thaiföldi átlagos lányok közé.

Valójában kik is azok a ladyboyok? Ahhoz, hogy megértsük a helyzetüket egy kicsit bele kell látni a thai rendszerbe, életvitelbe. Thaiföldön nincs társadalom biztosítás és nyugdíjat is csak pár szakma után kapnak az emberek. Az állam nem gondoskodik az idősebbekről,ez mindenkinek a maga dolga,illetve  jobb esetben a rokonság segít.Amikor egy thai családban nem születik lány utód akkor a fiú gyermeket nevelik lányként,ez elfogadott dolog thaiföd szerte.Ezt azért teszik,mert a lányok jóval szorgalmasabbak,többet dolgoznak,és ugyebár a sex iparban is jobban keresik őket.Ezek a családok a fiú gyereküket már kis koruktól lányként nevelik, női ruhába öltöztetik,sminkelik őket. Akadnak olyan szülők is akik még hormonokat is szedetnek velük,hogy ne legyenek férfias vonásaik. A komolyabb beavatkozások sok pénzbe kerülnek ezt nem minden ladyboy engedheti meg magának,sokuk számára ez nem is fontos. Többen azt gondolják,hogy az összes ladyboy prostituált,de ez nem igaz, hiszen sokféle állást töltenek be, lehetnek pénztárosok, eladók,ápolók, az Air Asia is  alkalmaz ilyen "lányokat" ,de a V.I.P. buszokon is találkoztunk már ladyboy-okkal.

Érdekességek Thaföldről, fényképeink, beszámolóink. A Nap halo jelenség....
Nap Halo Sun Dog

A Nap halo jelenség különleges,misztikus, és félelmetes is egyben. Ez az égi tünemény úgy alakul ki, hogy a légkörben keletkező jégkristályok úgy viselkednek, mint millió apró kis prizmácska.Ezek a kristályok megtörik a Napból érkező fénysugarakat,A sugarak felbomlanak a szivárvány színeire,illetve Nap udvar látványát keltik az égbolton. A jelenség nem túl gyakori, a szerencsésebbek főként időjárás változások előtt tapasztalták ezt a jelenséget. Az eddigi legszebb Nap halot, 2011-ben észleltük Thaiföldön, Krabi, Railay térségében, a déli órákban. A jelenség körülbelül 2 órán keresztül keltett világvége hangulatot, elsősorban azok számára akik még nem láttak ilyet. Ahogy az ott készült képeinken is látszik, a Nap körül ilyenkor egy sötétebb kör keletkezik, élesen elhatárolva a körülötte lévő világosabb rétegtől. Nagyon vigyázni kell, ugyanis a sok ideig tartó Nap halo figyelés maradandó szemkárosodáshoz vezethet.

Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Thaiföldi munkavállalás

Rendelés, érdeklődés

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Thaiföld információk :

 • Aktuális HUF-THB árfolyam
 • Thaiföld időjárása most
 • Find more about Weather in Bangkok, TH

  Észak - Thaiföld időjárása

  Find more about Weather in Chiang Rai, TH
  Find more about Weather in Chiang Mai, TH

  Dél - Thaiföld időjárása

  Find more about Weather in Phuket, TH

 • Nap kelte,Hold nyugta idő
 • Find more about Weather in Bangkok, TH

 • Google térkép,Thaiföld

 • Thaiföld web kamera kép
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • C I M K E F E L H Ő : Thaiföld időjárása Bangkok Chiang Rai Chiang Mai Thai, Thaiföldi nyaralás ünnepek,ünnepnapok Thaiföldi nyaralás Thaiföldi fesztiválok,HUF THB árfolyam, Thaiföldi utazás Thaiföldi nyaralás Olcsó Thaiföldi ünnepek, fesztiválok thai rendezvények szállásThaiföld általános tájékoztató Thaiföld hivatalos neve Thaiföld olcsón HIMNUSZA THAI Phleng Csat Thaiföld olcsón Bangkok Thaiföld éghajlata Beutazási feltételek vámszabályok Thaiföldön Thai ünnepnapok Thaiföld területe Thaiföld olcsón olcsó repülőjegy időjárás Bangkok Thaiföld olcsón THB Olcsó repjegy,thaiföld látnivaló thaiföldi nyaralás olcsón.THB Ladyboy,Thai girl,Thai lányok. Thaiföld vízum, visa.Ünnepek Nap halo jelenség, Sun dog égi jelenség.Nap udvar.Nap Sun Ao Nang Phuket BUD nyaralás Bangkok repülőjegy olcsón.thb Kuala Lumpur nyaralás. Phi Phi James Bond Bamboo Island Szingapúri nyaralás THB Krabi fényképek.Sun Dog foto.fotók