Olcsó nyaralás olcsó szállás, Észak-Thaiföld: Chiang Rai (เชียงราย)

A " Thaiföld olcsón..." digitális c. könyvünk segít, hogy a lehető legolcsóbban utazzon Thaiföldre és olcsón nyaraljon Chiang Rai –ban. A thaiföldi Chiang Rai már több mint 60.000 mosolygós thai embernek ad otthont. Chiang Rai a földrajzi helyzetéből adódóan tökéletes kiinduló pont a környék felfedezéséhez.

Elhelyezkedése:Thaiföld északi részén,Bangkoktól meglehetősen távol található. Chiang Rai-t az olcsóbb busszal, vagy a drágább de, jóval gyorsabb repülőgéppel célszerű megközelíteni. Chiang Mai -tól 2 órányi távolságra,Bangkoktól 800 kilométerre tehát kb. fél napos buszozásra, az arany háromszögben,Laosz és Mianmar (Burma) határához közel található,ez az elbűvölő észak thaiföldi kisváros. Chiang Rai  mely Thaiföld déli vidékeitől jelentősen eltérő kultúrájú település.Olcsó repülőjegyet legtöbbször az Air Asianál vehetünk.

Időjárás: Chiang Rai klímája merőben különbözik, Bangkokétól illetve a déli területekétől.Többször felhős az ég,és kissé hűvösebb az átlag hőmérséklet,ezen időjárási tényezők elsősorban az északi hegyvonulatoknak köszönhetőek.Chiang Rai -ban az eső többet esik mint Dél Thaiföldön,illetve Bangkok környékén.A napközbeni 30 Celsius környékéről éjjel a hőmérséklet akár 8 fok körülire is lecsökken.Thaiföldön így Chiang Raiban is három évszak követi egymást: márciustól június elejéig tart a nyár, majd szeptemberig az esősebb évszak, illetve október végétől február végéig a kissé enyhébb hőmérsékletű főszezon időszaka.

Történelme: A területen a  XIII. században a Lanna Királyság –ot  Meng Rai király alapította,melynek a fővárosa Chiang Rai lett,a VII. század óta lakott település.Ma, Chiang Rai egy turista paradicsom. A hegyekben észak felé több túraútvonal vezet, amelyek lehetővé teszik, hogy az odalátogató megismerje az ott élő természeti nép, hegyi csoport hagyományt tisztelő életét.

Látványosságok, érdekességek,rendezvények: Chiang Rai Észak- Thaiföld egy lenyűgöző tartományának a központja, tele kulturális és természeti csodákkal. A thaiföldi Chiang Rai volt az egykori központja a világ ópium-kereskedelmének, ennek emlékét őrzi az itt található a „212 house of opium” nevű, a maga nemében egyedülálló múzeum. A kiállítások őszintén, és rendhagyóan mutatják be a drog kettős arcát az ide látogatóknak. Látnivalókban garantáltan nem lesz hiányuk az ide érkező turistáknak. Ősi települések romjai,buddhista szentélyek,csodás hegyek  és ámulatba éjtő szépségű tájat tartogat számukra a vidék. Itt élnek a híres Akha és gyűrűs nyakú törzsek. Ha erre járunk mindenképp érdemes ellátogatni a Doi Tung és Phu Chi Faa kilátó pontokra is. Fantasztikus látványt nyújtanak a lépcsősen elrendezett rizs földek is.Megfigyelhetjük az igazi thai vidéki életet,kik és hogyan termesztik ezt a különös,a thai és sok más nemzet által igen becsben tartott növényt.Magával ragadó látvány a közeli White Temple(วัดร่องขุ่น Wat Rong Khun) a Fehér Templom is.

Az árak:A vásárolni vágyók az éjszakai piacok forgatagában tölthetnek felejthetetlen órákat, válogathatnak a szebbnél szebb kézműves tárgyak közül,melyeket  itt igen jutányos áron lehet megvásárolni.Chiang Rai -ban sok jó és nagyon olcsó szálloda található,illetve a szolgáltatások árai is jóval olcsóbbak mint Dél-Thaiföldön.

Fedezze fel segítségünkkel a varázslatos Észak Thaiföldet, Chiang Rai-t és egzotikus környezetét. A jegyzetünkben rengeteg hasznos információt talál, melyek segítségével olcsón nyaralhat Chiang rai -ban.Segítünk hogy olcsó repülőjegyet illetve olcsó szállást találjon a Chiang Rai, Thaiföldi utazásához.

Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Thaiföldi munkavállalás

Rendelés, érdeklődés

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Chiang Rai információk :

  • Aktuális HUF-THB árfolyam
  • Chiang Rai időjárása most
  • Find more about Weather in Chiang Rai, TH

  • C I M K E F E L H Ő: Chiang Rai olcsó nyaralás, olcsó utazás.Thaiföld olcsón,utazás Chiang Rai thaiföldi nyaralás, thaiföldi utazás olcsón.Chiang rai jellegzetességei, látnivalók Chiang Rai.Észak Thaiföld olcsón.Chiang Rai képek. Chiang Rai látványosságok, Thaiföld olcsó nyaralás,utazás Thaiföld Chiang Rai olcsón.