Miért tudnak mások kevesebb

mint 200.000 forintból két hétig nyaralni Thaiföldön,

de Ön nem? Kattintson ide, most megtudja a titkot.

Olcsó nyaralás Hong Kongban,olcsó repülőjegy Hong Kongba. Hong Kong (香港)

Hong Kong fantasztikus, mega polisz ,mely garantáltan mindenkit ámulatba ejt.Luxus éttermek, fényűző szállodák,modern lakóházak, toronyházak, égig érő irodaházak, hatalmas kikötők ,hosszasan kígyózó hidak lenyűgöző látványa fogadja az ide látogatókat.Hong Kong nappali látványától csak az éjszakai nyújt nagyobb élményt. Hong Kong Kína különleges közigazgatási és Kelet-Ázsia egyik legérdekesebb területe,a világ egyik vezető pénzügyi, banki és kereskedelmi központja.Hong Kong csodálatos környezetben sok heggyell, tengerpartokkal körülvéve helyezkedik el, ahol a modern stílusok mellett a történelmi múlt nyomai is megtalálhatóak. Hong Kong a különböző kultúrák találkozóhelye,itt jól megférnek egymás mellett a kínai, a brit hagyományok és az egzotikus hatások. A brit kultúra mindenre rányomta bélyegét, ez a korábbi gyarmati uralom eredménye.

Hong Kong elhelyezkedése: Hazánktól való távolsága 9000 km ez,jobb esetben,10-12 órás repülő utat jelent.Hong Kong Kína déli partvidékén terül el,mintegy 1000 km2-en,ez Budapest területének a kétszerese. Észak felöl a Shenzeni határ és a Shenzen folyó, a többi égtáj felöl a Dél- Kínai-tenger határolja. Hong Kong területe széttagolt ,az Új Területek , a Hong Kong Island , a Kowloon a nagyobbak,és több mint 200 sziget is a közigazgatása alá tartozik.

Hong Kong általános tájékoztató.Hong Kong lakossága,vízum,időzóna.

Lakossága: Az elmúlt évtizedekben folyamatosan gyarapodott, a XX. század közepe óta több mint tíz szeresére duzzadt. Mára már többmint 7 milló lakos osztoszkodik az amúgy is szűkös helyen.Már érkezéskor kiderül,hogy zsúfolt területre,sőt majdnem vízre landolt a gép. Itt minden kis terület maximálisan ki van használva. A lakók legnagyobb része kínai de élnek itt indonézek, filippínók, és thaiok is.Hong Kong Kína leggazdagabb városa.

Gazdaság:Hong Kong gazdasága a kínai kormányzattól független, piacgazdaság. A Hong Kong-i fizetőeszköz a HKD, a mai HUF-HKD közép árfolyam honlapunk jobb szélén található.

Beszélt  nyelvek:A kínai és az angol nyelvet beszélik a legtöbben A hong kongi utazások során azt tapasztaltuk,hogy az itthon tanult kínai és angol nyelvtudást nem mindig lehet hasznosítani, sokszor még az általános szavakat sem értették a helyiek,ezért célszerű alaposan felkészülni a hong kongi utazásra még az indulás előtt.A kiadványunk,rengeteg hasznos információt tartalmaz, ezek mind segítenek a hong kongi utazás szervezésében.

Vízum: Honfitársainknak, a hong kongi határ átlépéséhez vízumra nincs szükségük, a 90 napot meghaladó tartózkodáshoz viszont már külön okmányok szükségesek.Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egészségügyi előírások:A boltokban tisztított,forralt vizet árulnak ez nem olcsó ,de csap víz helyett ezt javasoljuk. Hong Kong-ban nagy a tisztaság, odafigyelnek a higiéniára is, az utcák, közterek, az épületek többsége makulátlanul tiszta.Sokan hordanak a zsúfolt helyeken szájvédőt, a fertőzések elkerülése végett.

Hong Kong általános tájékoztató.Hong Kong időjárása ,közlekedés Hong Kongban.

Időjárás: Hong Kong éghajlata trópusi,változékony. A város sokszor ködbe burkolózik, célszerű kihasználni a látványosságok megtekintéséhez a tiszta időszakokat.A ködös,felhős napos, száraz és nedves időjárás pillanatok alatt váltja egymást.Már többször tapasztaltunk  a derült égből eső jelenséget, ami csak pár percig tartott szerencsére, de erre készülni nem nagyon lehet. Az éves átlaghőmérséklet 24 C körül alakul . Április és szeptember  közötti időszak, a nyári hónap, ez meleg és esős ,a nagy hőmérsékletet a magas páratartalom még kellemetlenebbé teszi ilyenkor. Az ősz meleg, száraz, a január és március közötti tél hűvös és viszonylag száraz. A hűvösebb idő ellenére a klímát folyamatosan használják még ilyenkor is.

Közlekedés: Hong Kong közlekedési infrastruktúrája kimagaslóan jó. A helyi közlekedés olcsó és nagyon modern,jól átlátható.A busz metró,komp és villamos járatok lényegében mindenhova eljutnak, sok helyen fedik egymást.A legfontosabb látványosságok nagy részét gyalog el lehet érni.

A kiadványunk segít, hogy a lehető legolcsóbban utazzon Hong Kong-ba, szabadidejét a legszebb álmaiban elképzelt helyeken tölthesse.Kivételesen olcsó repülőjegy vételével, olcsó de magas színvonalú hong kongi szállás foglalással, és sok más esetben pénzt takarítson meg, a hong kongi utazása során.

Hong Kong látnivalók, hong kongi látványosságok,nevezetességek, szórakozás.

Kowloon: Lényegében a belvárosi résznek nevezhetjük,rengeteg exkluzív üzlet, luxus szálloda, drága étterem,és sok hatalmas pláza található itt.

Star Ferry:Hong Kong egyik nevezetessége,ez egy rendkívül népszerű és olcsó módja a Hong Kong sziget és a Kowloon közötti vizi átkelésnek.A menetrendszerinti hajókról látványos kilátás nyílik a kikötőkre és a vízpartokra.A két emeletes kompok már több mint 130 éve szállítják az utasokat.Olcsó,és igazán nagy élmény lehet a néhány pár perces hajóút.A kompok néhány percenként indulnak, és egész késő estig közlekednek.

Avenue of Stars,a Sztárok Sétánya : Ez egy tengerparti sétány Kowloon leg délebbi részén, a Victoria Harbour mellet,mely a hong kongi filmgyártás hírességeinek tiszteletére épült.Itt kapott helyet a Bruce Lee szobra, több kézlenyomat,illetve sok más,a film világgal kapcsolatos szobor.Mégis inkább,az igazi látványosság a kikötő túl oldalán lévő épületek színpompás esti látványa.

A Viktória-csúcs, Victoria Peak: Hong Kong legismertebb látványossága a Victoria Peak, innen letekintve elénk tárul Hong Kong híres, lenyűgöző festői szépsége.A levegő hőmérséklete itt nyáron jóval elviselhetőbb a több száz méteres tenger színt feletti magasság miatt.Innen látható a Victoria Harbour a Kowloon Sziget, hozzá kell tenni, hogy ez csak tiszta időben igaz, sokszor a párás levegő zavarja a kilátást.A Viktória-csúcson található a PeakTower nevű kilátóhely. A kilátó busszal, és a 120 éves drótkötélvasúttal, a Peak Tram-el is megközelíthető.Célszerű napközben indulni és estig maradni ,így világosban és sötétedés után is megcsodállható a város lenyűgöző látképe.A Victória Peak környékén épült luxus villáikban laknak az tehetős hong kongi emberek.

A Viktória Park: A park 1957 óta várja a Hong Kong sziget északi részén a teniszezni, úszni, görkorcsolyázni, sportolni, szórakozni, kiakapcsolódni vágyókat.

Hong Kong Park:A szigetről elnevezett park mellől indul a Victoria csúcsra a Peak-tram is.A parkban madár ház működik, tavacskák és vízesések teszik változatossá a felhőkarcoló dzsungelt.

Hong Kong -a kis fogaskerekű, Peak Tram:A Victoria Peak-hez busszal olcsóbban,vagy pedig ezzel a közlekedési eszközzel kissé drágábban lehet eljutni. A Peak Tram 1888 óta működik, több mint 120 éve szerves része Hong  Kong életének,és tanúja a város gyökeres változásának. A szerelvények elég gyakran indulnak.

Hong Kong látnivalók, hong kongi látványosságok, nevezetességek.

Lézer show:Minden nap este 8-kor indul a hong kongi lézer show. A felhő karcolók este ki vannak világítva,ami már önmagában is pazar  látványt nyújt, viszont a show idején folyamatosan változnak a fények, és sugár nyalábok pásztázzák az eget. Kowloon-ból is látszik a lézer show,de sokkal jobb hegytetőről, a Victoria Peak-ról nézni, innen tökéletesen látszik a fényjáték,persze ha az időjárás megengedi.Ez igazán feledhetetlen élmény.

Ülő Buddha: Hong Kong Lantau szigetén, a repülőtértől nem messze található a Tian Tan Buddha,a 34 m magas Ülő Buddha.A több mint 500 méterre a tengerszint felett lévő Buddha szoborhoz busszal vagy a Ngong Ping (NP 360 ill.Ngong Ping 360 ) felvonóval lehet feljutni.A felvonó a Thung Chung,repülőtér melletti megállótól indul és 5.7 km hosszan szállítja az utasokat a látványossághoz. Lantau Island hegyére.Nem a legolcsóbb megoldás  kábel kocsival feljutni, de annál látványosabb és kicsit félelmetesebb is.A hegyen található a Po Lin kolostor is.

Hong Kong Ocean Park:Ez a szórakoztató centrum vidámpark és állatkert ötvözete.1600 m hosszú kábel út vezet egy dombon át az egyik részről a másikhoz. A természetvédelmi vidámparkban, állat bemutatókon is részt lehet venni. Az Ocean Park nagy területen fekszik,így sokat kell gyalogolni az egyes látványosságok között.

Részletes leírást, a Hong Kongi látnivalókhoz történő olcsó eljutásról, a Hong Kongi utazás kiadásainak csökkentéséről kiadványunkban talál.

Hong Kong látnivalók, hong kongi látványosságok,nevezetességek. Hong Kong olcsón

Aberdeen: Hong Kong sziget déli részén az Aberdeen Harbour és az Aberdeen Channel mellett  található ez a halász falu.Ez Hong Kong kevésbé elegáns része, több ezer  ember él,és dolgozik itt a csónakokkal teli  kikötőben.

Wong Tai Sin templom:Ez a  kis oázis Kowloon City északi részén hegyek tövében található.1973-ban épült,Hong Kong legismertebb temploma. A templom kertje különleges növényeket, tavacskákat, vízeséseket  tartogat a turisták számára.

Lan Kwai Fong: Hong Kong sziget északi részén a Victoria Harbour közelében található ez a  szórakozó, negyed. Az étel és az ital ugyan itt sem olcsóbb mint máshol,viszont több száz különleges pub,étterem,és bár kínálata közül lehet válogatni egy helyen. Itt jártunkkor mindig pezsgett az élet, napközben, és természetesen éjszaka is.A környékbeli utcákon piaci árusok árulják a portékáikat.

Hong Kong SkyCity :A Hong Kong Nemzetközi Repülőtér,a Chek Lap Kop mellett található ez a több részből álló komplexum.Itt épült az Asia Wold-Arena a hatalmas koncert terem,a Sky Plaza sok vásárlási lehetőséggell és a 4D-s mozival,a SkyPier kikötő és egy Golfpálya.

Hong Kong Disneyland:A belvárostól mintegy 15 km-re található a Disneyland,metróval közvetlen megközelíthető,míg a központtól 30 percet,a repülőtértől 10 percet kell utazni a park eléréséig. A Hong Kong Disneyland 2005-ben épült, ez az első ilyen típusú szórakoztató egység Kínában.A belépő jegy kicsit olcsóbb, mint Párizsban,igaz ezért cserébe kisebb területen, kevesebb élmény is jár.

Hong Kong látnivalók, hong kongi látványosságok,nevezetességek,vásárlás,piacok.

Jade piac,Jade Market Hong Kong: Kowloonban,ezen a piacon viszonylag olcsón lehet jade köveket vásárolni,karkötő nyaklánc és egyéb formában is.Érdemes alkudozni,itt elég sokat engednek az árakból.

Temple Street Night Market: Kowloon déli részén működik a temple streeti  éjszakai piac.Bár napközben is található árus ezen az utcán, igazán csak estére indul be a pezsgés,a vásár.A piacon a szokásos termékek, ruhák, elektronikai cikkek,játékok, táskák, cipők bő választékából válogathat az erre járó turista.Miután Kínában járunk azt hihetnénk minden termék olcsó, de ez nem így van.Vásárláskor,itt még alkudni sem sokat tudtunk.A piac mellett rengeteg vendéglátó egység  található,csak a gusztus dolga,hogy itt lakik jól a turista,vagy a közeli mekiben.Mi a gyors éttermet választottuk a legtöbbször...

Stanley Market: A Stanley hongkongi piac,Hong Kong sziget déli részén található a Stanley öböl partján.Aki leutazik ide,a központtól kb.10 km-re lévő piacra,egy kicsit talán több,turistáknak szánt emléktárgy közül válogathat, mint a többi piacon.

Golden Shopping Centre, Golden Shoping Arcade: Hong Kong egyik legnagyobb Pc vására található itt. Számítógépek, laptopok alkatrészek,kiegészítők teljes skáláját lehet itt megtalálni a több száz bolt kínálatában.Arra érdemes oda figyelni, hogy a  garanciát  nem tudjuk itthon érvényesíteni,illetve a billentyűzetek többnyire angol karakteresek,

Fedezze fel Hong Kongot,részletes jegyzetünk segítségével és használja az általunk javasolt tippeket , trükköket ,hogy minél több pénzt spórolhasson,és rengeteg feledhetetlen élményben legyen része Hong Kongban.

Hong Kongi utazás, látnivalók, látványosságok.Hong Kongi virtuális utazás.

Tegyen egy virtuális sétát Hong Kong térségében: Induljon el az egere segítségével, és járja körbe Hong Kongot, ebben most a Google Maps segít Önnek.Ha majd nem csak virtuálisan szeretné bejárni a területet, akkor ebben a legjobb segítség a kiadványunk lehet.Fedezze fel Hong Kongot, részletes könyvünk segítségével és használja az általunk javasolt tippeket, trükköket, hogy minél több pénzt spórolhasson,illetve rengeteg feledhetetlen élményben legyen része Ázsiában, Hong Kongban is.


Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Thaiföldi munkavállalás

Rendelés, érdeklődés

Hong Kongi információk