Miért tudnak mások kevesebb

mint 200.000 forintból két hétig nyaralni Thaiföldön,

de Ön nem? Kattintson ide, most megtudja a titkot.

Olcsó nyaralás, olcsó utazás, olcsó repülőjegy: Malajzia.

Malajziai utazás olcsón.A "Thaiföld olcsón." c. és az " Ázsia olcsón.." c. könyvünk segít abban, hogy olcsóbban utazzon Ázsiába és olcsón nyaraljon Malajzia legnagyobb és egyben a legnépesebb városában, a fővárosban Kuala Lumpurban -ban. Kuala Lumpur a 2011-es statisztikák szerint több mint 2 millió malájnak ad otthont.

Malaysia Dél- Kelet-Ázsiában Thaiföld déli határán, az egyenlítőtől és Szingapúrtól északra fekszik.Malajzia és Magyarország több mint 9000 km távolságra van egymástól,a Budapest Kuala Lumpur távolságot repülővel, jobb esetben fél nap alatt lehet megtenni. Ezen az útvonalon általában az Egypt Air,Qatar Airways,Lufthansa és az Austrian Airlines légitársaságok ajánlatai közt találhatjuk az olcsóbb repülő jegyeket.A közeli országokból Malajziába vonattal, busszal, vagy repülővel lehet olcsón utazni.

Malajzia fővárosa,1957 óta Kuala Lumpur.Ez a város tökéletes kiindulópont a környező országok eléréséhez, ugyanis az Air Asia az egyik legolcsóbb, ázsiai fapados légitársaság főhadiszállása itt, Kuala Lumpurban van.A fővárosból több mint 70 célállomásra indít járatot az Air Asia, többek között Bali-ra is, rengeteg akciójuk van, sokszor pl. Bali-ra már 80 USD összegért lehet retúr jegyet venni.

Malajzia : jellegzetességek,általános leírás. Malajzia időjárása, klímája.

Malajzia:területét a Dél-kínai-tenger két részre osztja,Thaiföld déli részén,a félsziget területén az egyik,és tőle 750 km távolságra a másik,a Borneó sziget területén fekszik. Malajzia domborzatát, a hegyek,völgyek,síkságok,gyönyörű homokos tengerpartok teszik igazán változatossá.Malajzia élővilága is sokszínű, a dzsungelek rengeteg különleges állat és növény fajtának adnak otthont.Az országban a hivatalos nyelv a maláj.Malajzia területe 329 847 km² Malajzia 28 millió fős  lakosságát főleg a maláj,a kínai és az indiai nemzetiségek alkotják.A maláj emberek nagyon segítőkészek, kedvesek.A fizetőeszköz Malajziában a: ringgit. 1 MYR=100 sen.

Malajzia fővárosa:Kuala Lumpur,a fővárost az 1850 es években alapították. A XXI. századra a kis bányász városkából egy ultra modern város fejlődött ki. Kuala Lumpur belvárosa makulátlanul tiszta és elképesztően modern, gazdaságilag nagyon fejlett, a főbb turista látványosságok itt találhatóak. A város külső,a turisták által nem igazán látogatott részei viszont már kevésbé ápoltak.

Függetlenség tér(Dataran Merdeka,Merdeka Square):ez egy igazán különleges tér,rengeteg nagyon hangulatos,és különböző funkcióju építménnyel.Itt díszeleg 1897óta,az Abdul Samad szultán épülete,(Sultan Abdul Samad Building) e mögött folyik a Klang és Gombak folyó. A folyók túl partján, itt a központban áll a hasonló építészeti stílusban épült Jamek mecset.A Nemzeti Textil Múzeum a Régi Városháza (Old City Hall), a Nemzeti Történelmi Múzeum (National History Museum),a városi könyvtár, a Selangor Club épülete a St Mary's Cathedral , az anglikán templom is itt található.

Petronas Twin Towers:az ikertorony talán Malajzia legismertebb épülete. A maguk 452 méteres, 88 emeletes magasságával már nem számítanak a világ legmagasabb építményének, viszont a   legmagasabb kettős kialakítású szerkezet címet ezek birtokolják. A látogatók számát korlátozzák,naponta 1300 szerencsés nézelődő juthat fel a 41. emeleten található összekötő hídra a Skybridge-re.

Kuala Lumpur jellegzetességei.Látványosságok, látnivalók Kuala Lumpurban. Vásárlás.
Bangkok Khaosab Road

Vízum: a malajziai beutazáshoz vízumra magyar állampolgároknak nincs szükségük, a turisták útlevelének viszont a hazautazástól számított még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 

Vásárlás: Malajziai élelmiszer árak a magyar áraktól drágábbak. A tömegközlekedés, a taxi tarifák, az elektronikai cikkek és a márkás ruházati cikkek olcsóbbak az itthoni áraknál.Az olcsóbb vendéglátó egységekben a hazai árak kb.feléért lehet étkezni. A kualalumpuri olcsóbb vásárlási lehetőségekről, az árakról, a vásárlások közbeni spórolási lehetőségekről, nagyon részletesen a jegyzetünkben olvashatnak.

Malajzia időjárása, klímája: az ország klímája az egyenlítő közelsége miatt trópusi,egész évben elég meleg van,és nincs nagy hőmérséklet ingadozás.A hőmérő higanyszála 22-33 C fok között mozog egész évben,ez az októbertől áprilisig tartó időszakban még magas páratartalommal is párosul.Az esősebb évszakok az augusztus és a szeptember de ilyenkor sem kell több napig tartó esőzésre számítani, inkább csak napi néhány órát esik az eső. A napsütéses órák száma magas,vagyis az egész éves időjárás alkalmas a malajziai nyaralásra.

Kuala Lumpur vasút állomása:a Masjid Jamek épülethez nagyon hasonló,mór stílusú kupolás épület.Homlokzatán indiai stílusjegyek figyelhetőek meg, ez az egyik legnagyobb vasút állomás a világon.

Fedezze fel részletes jegyzetünk segítségével Malajziát,és használja az általunk javasolt tippeket,trükköket,hogy minél több pénzt spórolhasson,és rengeteg nagyszerű élményben legyen része a Kuala Lumpurban és környékén is.

Kuala Lumpur látnivalói, jellegzetességei.Batu Caves,Golden Triangle,Chinatown

Batu Caves, a batu barlang: Kuala Lumpur belvárosától mintegy 10 km-re, nem messze az Ulu Yam bájos tavacskától, egy állítólag 400 millió éves  mészkő  hegyben található.Valójában ez egy nagy hindu szentély,ahol több barlang illetve a belsejükben kialakított templomok vannak.A galériánkban elhelyezett képeinken látható, hogy a környéken elég nagy az állat sereglet, galambok és csibész majmok hada fogadja az idelátogatókat

A Golden Triangle nevű kereskedelmi, bevásárló és szórakoztató negyedet a Jalan Sultan Ismail, a Jalan Imbi, és Jalan Raja Chulan nevű utcák fogják közre.Ezen a  területen egymás hegyén hátán találhatóak a bevásárló központok melyek közül legnépszerűbbek a Low Yat Plaza, Sungai Wang Plaza, Lot 10 és a Times Square. Divat árukat,  elektronikai cikkeket, számítástechnikai termékeket, sport ruházatot és minden egyebet lehet itt vásárolni , inkább az akciós termékek az olcsóbbak.

Kínai negyed:Aki olcsón akar vásárolni,annak a kínai negyedbe, a Chinatown-ba érdemes ellátogatnia. Lépten nyomon ki van táblázva a Chinatown el sem lehet téveszteni.Itt mindenfélét lehet vásárolni jóval olcsóbban mint a plázákban.Márkás és márkátlan termékek tömkelege várja itt, a vásárló kedvű turistákat.

Használja a könyveinket,a nagyon részeletes leírásainkat,és vásároljon, utazzon olcsóbban Kuala Lumpurban is.

Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Rendelés, érdeklődés

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Aktuális információk

  • Aktuális HUF-MYR árfolyam,
  • Kuala Lumpur időjárása most

  • Kuala Lumpur, kamera kép
  • Malajzia a google mapban

  • Nap kelte,Hold nyugta idő
  • Find more about Weather in Bangkok, TH

     

  • C I M K E F E L H Ő: BUD-KUL Kuala Lumpuri olcsó nyaralás olcsó utazás Malajzia. Olcsó nyaralás Kuala Lumpuri utazás olcsón. Kuala Lumpuri olcsó utazás ,nyaralás.Malajzia olcsó utazás,Malaysia látnivalók MYR látvámyosságok jellegzetesség Malajzia jellemzői.Olcsó utazás Kuala Lumpur olcsó nyaralás. Látnivalók jellegzetességek KL beszámoló.Batu Caves Malajzia Kuala Lumpur Petronas torony.