Miért tudnak mások kevesebb

mint 200.000 forintból két hétig nyaralni Thaiföldön,

de Ön nem? Kattintson ide, most megtudja a titkot.

Thaiföldi nyaralás : Kanchanaburi(Thai: กาญจนบุรี ). Látnivalók, látványosságok.

Thaiföldi utazás olcsón:Kanchanaburi.A "Thaiföld olcsón." c. könyvünk segít Önnek, hogy a lehető legolcsóbb legyen a thaiföldi utazása. A friss tippjeink, technikáink segítenek, hogy a legolcsóbban nyaraljon Kanchanaburi térségében is.

Kanchanaburi elhelyezkedése: Thaiföld nyugati részén Bangkoktól 122km-re fekszik, Burmával határos területen. Kanchanaburinak katonai szempontból, stratégiailag nagy szerepe volt a történelem folyamán. Egyik legfőbb látnivaló a Kwai folyó és rajta keresztül haladó híres híd, mely a „Híd  a Kwai folyón” című film kapcsán vált híressé.

Történelme: 1942-ben a Japán csapatok ezt a helyet szemelték ki a 400km hosszú vasút vonaluk megépítésére.Ehhez sok munkásra volt szükségük ezért 61.000 szövetséges katonát rendeltek ide a munka elvégzésére. A  Japánok tervének az 1945-ös szövetséges légierő bombázása vetett véget.A 400km-es vasút vonal 18 hónap alatt készült az építése közben 16.000 katona, főleg angol, holland és ausztrál hadifogoly vett részt. A vonalnak 140 km-es szakasza még ma is üzemel. Az 1957-es filmben szereplő híd mára turisztikai látványossággá vált.A Kwai folyó felett épített hídon gyalogosan is átsétálhatunk és fotózhatunk.Kanchanauriban nyugszik a rengeteg híd építés közben elesett katona. A temetőt szépen karban tartják. A síremlékeken olvasható az elhunyt katonák neve és beosztása.
Kanchanaburi lakosai még mai is emlékeznek arra,hogy hallották a hadifoglyok láncainak csörgését és a kalapácsaiknak a hangját. A vasúttól nem messze található egy barlang ahova megemlékezésül elhelyeztek egy Buddha szobrot.

Thaiföld, Kanchanaburi látnivalók. Kanchanaburi látványosságok. Kanchanaburi 2013.

Kanchanaburi az általunk ajánlott, legérdekesebb és leginkább magával ragadó thaiföldi úti célok közé tartozik. Itt nem a homokos tengerpart, nem is a fantasztikus tengeri élővilág, hanem rengeteg más, a bolygónk természet adta alkotása kápráztatja el az erre látogatót.Kanchanaburi a város és tartomány, maradandó élményt nyújt minden ide látogató számára.A fénykép galériánk, és a video felvételeink sokakat meggyőztek már arról, hogy Kanchanaburi a fehérhomokos tengerpart,a csodszép szigetvilág nélkül is rengeteg látványossággal büszkélkedhet.

Kanchanaburi látnivalói: a várostól kb. 2 órányi busz útra  található az Erawan vízesés.Az Erewan vízesés a környék fő látványossága, a vízesések megtekintését nem szabad kihagyni. Kiadványunkban részletesen beszámolunk ezekhez való eljutásról is. Az Erawan egy csodálatos 7 szintes vízesés,ahol megmártózhatunk a kristálytiszta vizű természetesen kialakult medencékben. Az Erawant körülvevő 550 km2 területet nemzeti parkká nyilvánították 1975-ben. A Park gazdag növény és állat világgal büszkélkedhet. Elefántok, tigrisek, majmok, különleges madarak, hüllők, és még sokáig sorolhatnánk az Erewan parkot élő helyül választó állatokat.

A Pra That barlang kb. 70km-re fekszik Kanchanaburi várostól. A barlangot a fantasztikus cseppkövei teszik különlegessé.

A régmúlt emlékekeit őrző,háborús múzeumban sok világháborús  eszköz, fénykép, ruha, és számtalan egyéb érdekesség található. Rengeteg  a hídépítéssel kapcsolatos tárgy a Kwai-folyó közeléböl került elő, és lett itt kiállítva. Festmények is nagy számban kaptak helyet kaptak a múzeumban, a második emeleten az ősi csatákkal kapcsolatos művek mesélnek a Thai történelemről. Fafaragások, és jó pár, igazán gyönyörű  burmai Buddha is található a rengeteg különleges kiállított mű között.

Thaiföld,Kanchanaburi időjárása.Kanchanaburi látványosságok, árak, szállások.2013.
Thaiföld Ayutthaya látnivaló

Kanchanaburi időjárása: Időjárása megegyezik az ország középső részén lévő területekkel. A száraz évszak novembertől februárig tart.Ekkor kevesebb a csapadék és estére kicsit lehűlhet a levegő, de nem kell tartania attól,hogy fázni fogunk. Márciustól kezdődik a nyár,ami egészen a monszun beköszöntéig tart. A vízesések víz mennyisége is magasabb természetesen ilyenkor, gyakoribbak az áradások is. Júniustól kezdődik az esősebb évszak és egészen szeptemberig tart.

Kanchanaburi, árak: Az árak hasonlóak a Thaiföld többi területén találhatóakhoz, de azért olcsóbbak ,mint a  felkapottabb turista paradicsomokban. A látványosságok egy részéhez belépőt kell fizetni.

Kanchanaburi, szállások: a városban és a környékén közel 100 szálláshely közül lehet választani.Itt is kedvére válogathat a turista, hasonlóan a Thaiföld más felkapott vidékeihez, az olcsóbbtól a luxus kategóriáig terjedő szállás kínálatban. A szállodák többnyire megbízhatóak, és az áraik jóval az európaiak alatt vannak.

Ismerje meg az aktuális, részletes könyvünk segítségével Kanchanaburi és környékének látványosságait. Használja az általunk javasolt tippeket, technikákat, és így olcsóbban nyaralhat. Már sokan tudják: Thaiföld, Kanchanaburi olcsón is elérhető...

kanchanaburilatnivalok
Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Thaiföldi munkavállalás

Rendelés, érdeklődés

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Thaiföld információk :

  • Aktuális HUF-THB árfolyam
  • Google térkép: Kanchanaburi