Miért tudnak mások kevesebb

mint 200.000 forintból két hétig nyaralni Thaiföldön,

de Ön nem? Kattintson ide, most megtudja a titkot.

Thaiföldi nyaralás : Ayutthaya. Thaiföld, Ayutthaya ( พระนครศรีอยุธยา) látnivalók.

Thaiföldi utazás olcsón: Ayutthaya. A " Thaiföld olcsón.... " c. digitális könyvünk segít Önnek, hogy a lehető legolcsóbb legyen a thaiföldi, ayutthayai utazása nyaralása. Legfrissebb tippjeink, utazási technikáink segítenek, így a legolcsóbban nyaralhat Ayutthaya térségében is. Thaiföld olcsón...

Ayutthaya (Phranakhonszi Ajutthaja) elhelyezkedése:Thaiföld fővárosától, Bangkoktól északra mintegy 70 km távolságra fekszik. Ayutthaya  területe 2556 m2. A város 16 kerületre van felosztva, a Chao Phraya a Paszak és a Lopburi folyó találkozásánál terül el. Több közlekedési eszköz közül választhat aki ebbe a lenyűgöző történelmi városba szeretne eljutni. Akár vonattal is könnyedén és olcsón megközelíthető, mivel a Bangkok és a Thaiföld északi részén elhelyezkedő Chiang Mai városát összekötő vasút vonal mellett található. A vonaton kívül busszal, hajóval és akár taxival is elérhető, bár ez már nem a legolcsóbb lehetőség.

Könyvünkben részeletesen olvashat az Ayutthayába való eljutás költségeiről, lehetőségeiről, a szállás lehetőségekről, az árakról és ezeken kívül még rengeteg fontos információhoz juthat hozzá.

Thaiföld, Ayutthaya időjárása. Ayutthaya történelme, látványosságok. Ayutthaya

Ayutthaya történelme: 1350-1767 között sziám fővárosa volt. I. Ramathibodi sziámi király alapította 1350-ben, ekkortól, Ayutthaya alapításától számolják Thaiföld államiságát. Az 1700-as években a lakosság elérte az 1 millió főt. Gyakran Krung Káo-nak tehát ősi fővárosnak is nevezik.Ayutthaya Délkelet-Ázsia, kicsit több mint 400 évig legdicsőségesebb városa volt egészen a 1760-as évekig. Majd a XIII. században a burmaiak megtámadták, kifosztották és felégették a várost. Napjainkban az Ayutthaya környékére utazó turisták láthatják, a rengeteg épületet, szobrot, műemléket amit a burmaiak tettek tönkre. A nappjainkra fennmaradó alkotások ma a világörökség részét képzik.

Thaiföld, Ayutthaya időjárása: Ayutthaya Időjárása megegyezik Bangkokéval, egész évben 30 fok körüli a hőmérséklet. Európai ember számára a legjobb a téli hónapokból ide menekülni a nagy hidegből.Nyáron is érdemes ide ellátogatni,habár a monszuntól, az esős időjárástól sokan tartanak, igaz ilyenkor gyakrabban eshet az eső, de a meleg ilyenkor is megmarad. A száraz évszak november és február közé esik. Ilyenkor kevesebb a csapadék és este kissé lecsökken a hőmérséklet, de ritkán esik 20 fok alá. Márciustól kezdődik a nyár és egészen a monszun beköszöntéig tart. Ilyenkor nem ritka a 36-38 fokos hőség sem. Júniustól az esős évszak kezdődik és egészen szeptemberig tart, ekkor igen magas, relatív 100%-os párával is találkozhat az Ayutthaya térségébe látogató turista.Kicsit ez szokatlan lehet, de hamar alkalmazkodik hozzá a szervezet.

Ayutthaya városban minden arról árulkodik,hogy pazar gazdagság lehetett itt egykoron. A város fennállása alatt, 5 eltérő dinasztia leszármazottja, 33 király irányította az egész országot. Ayutthaya legfőbb bevételi forrása a kereskedelem volt. Ramathibodi király halálát hozta az 1529-es év, a város ezután kezdett eladósodni és háborús időszak következett. Később a kormányzati székhelyt a délre fekvő,jelenlegi Thaiföld fővárosába, Bangkokba helyezték át.

Thaiföld, Ayutthaya látnivalók.Ayutthaya látványosságok,árak,szállások.Ayutthaya 2013.
Thaiföld Ayutthaya látnivaló

Thaiföld, Ayutthaya látnivalók, a legjelentősebb látnivalók:
Wat Mahatat (วัดมหาธาตุ), Wat Panan Choeng (วัดพนัญเชิงวรวิหาร), Wat Phra Sri Sanphet (วัดพระศรีสรรเพชญ์), Phukhao Thong

Wat Pra Sri Sanphet: ide érdemes este ellátogatni és megcsodálni a fényárban ragyogó csodálatos templom együttest.
Wat Phanan Choeng: itt található az 1324-ből fennmaradt bronz Buddha szobor,19 méteres magasságával a templom büszkesége.
Phra Nakhon Si Ayutthaya Történelmi Park: 1991 december 13-án felkerült az UNESCO Világörökségi listájára.
Wat Chaiwatthanaram: a romjai közepén található egy jellegzetes  kukoricacső formájú sztúpa, ez a Buddhista építészet jellegzetes alakja, a Khmer Birodalom hatását mutatja.
Phra Szi Szanphet-kolostor: régen királyi kápolna volt. Az egyik csedi (sztúpa) pedig Szi Szurijothai királynénak állít emléket, aki harc közben halt meg, miközben férjét akarta megmenteni. A Phra Mongkhon Bophit-szentélyben a világ egyik leghatalmasabb ülő Buddha-szobra látható.
Chao Sam Phraya Muzeum: A múzeum névadója a harmadik király fia Intharacha  (1409-1424).Nemzeti Múzeummá  avatták fel 1961 december 26.-án.Itt megtekinthető számos régi könyv és rengeteg megmaradt kincs is többek között.

Nem érdemes kihagyni ezt a csodálatos igazi autentikus élményt nyújtó várost, mely Bangkoktól könnyedén elérhető.

Ayutthaya, árak : az árak hasonlóak, mint Thaiföld más részein. A vásárlás azért nem olyan olcsó mint az Észak - Thaiföld , Chiang Mai, Chiang Rai térségében.

Szállások:Ayutthaya térségében igen sok olcsó szálloda található. Romantikus hotelek, hangulatos 3-4 csillagos igen olcsó szállások várják az idelátogatókat.

Fedezze fel most részletes leírásaink segítségével Ayutthaya történelmi látványosságait. Használja az általunk javasolt tippeket, technikákat, és így olcsóbban nyaralhat.Már sokan tudják: Ayutthaya olcsón is elérhető...

ayutthayalatnivalok
Thaiföldi nyaralás, utazás

Hong Kongi nyaralás, utazás

Szingapúri nyaralás, utazás

Malajziai nyaralás, utazás

Ázsiai nyaralás,utazás képek

Thaiföldi munkavállalás

Rendelés, érdeklődés

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Utazzon olcsóbban Ázsiába

Thaiföld információk :

  • Aktuális HUF-THB árfolyam
  • Thaiföld,Ayutthaya időjárás:
  • Ayutthaya időjárás TH

  • Google térkép: Ayutthaya